Hoe maak ik mijn kopje cacao?


Voordat je begint


Neem even de tijd om bij jezelf in te checken:


  • Hoe voel ik me op dit moment?
  • Wat leeft er in mij?
  • Wat is mijn intentie?


Laat dit het begin zijn van jouw cacaomoment.


 Zo maak je jouw cacao klaar:


1. Verwarm water
Verwarm water tot ongeveer 70 graden.
Je kunt hier eventueel kruiden aan toevoegen, zoals kaneel, cayenne, kardemom of vanille.


2. Voeg de cacao toe

  • Regulier gebruik: 5 – 15 gram
  • Ceremonieel gebruik: 15 – 60 gram

3. Giet het water erbij
Gebruik ongeveer 200 ml per kopje.


4. Roer goed door
Gebruik een lepel of, nog mooier, een molinillo – een traditionele houten klopper uit de Maya-cultuur – om je cacao luchtig te kloppen.


 En dan...

  • Neem een moment voor jezelf
  • Herinner je intentie en begin met dankbaarheid
  • Drink je cacao op jouw manier, in je eigen tempo
  • Open je hart en ontvang wat er mag komen
  • Zet eventueel zachte muziek of een meditatie op

 

Wanneer je kopje leeg is...

Check nog eens bij jezelf in:


  • Hoe voel ik me nu?
  • Wat heeft cacao me laten zien of voelen?

Maak er een heilig momentje van –
voor jezelf, voor je hart, voor je innerlijke reis.eis.

Recepten